Salça Fabrikası Kurmak İstiyorum
Genel Tanım
Salça fabrikası kurmak istiyorum. Ne yapmalıyım ?
Siz değerli ziyaretçilerimiz için hazırladığımız bu rehberde salça fabrikası kurmak adına; proje hazırlamadan proje işlem adımlarına ve imalat süreci detaylarına kadar tüm sorularınıza cevap bulabilirsiniz. Ayrıca Ak-Titanyum End. Makina San. Tic. Ltd. Şti. olarak bu rehber sonunda sizler için özel hazırladığımız formu doldurarak tarafımızdan istediğiniz nitelikte salça fabrikası hakkında daha detaylı bilgi alabilir, fiyat teklifi isteyebilirsiniz. İmalatını yaptığımız tesislerde TS 1466’ya uygun domates ve biber salçası üretimi yapılmaktadır.
Domates ve Biber Salçası Proje Rehberi Bölüm 1
Pazar Durumu
İstihdam Durumu
İstihdam Edilecek Personel
|
Niteliği
|
Sayısı
|
|
İşçi
|
Düz işçi
|
5
|
18
|
Nitelikli işçi
|
3
|
||
Geçici İşçi
|
10
|
||
Teknik Eleman
|
Teknisyen
|
2
|
3
|
Mühendis
|
1
|
||
Büro elemanı
|
3
|
||
Yönetici
|
3
|
||
Diğer
|
4
|
||
Toplam Personel
|
31
|
Domates ve Biber Salçası Proje Rehberi Bölüm 2
Üretim Teknolojisi
Üretim Akış Şeması
Sağ Tarafta üretim akış şeması verilmiştir.
Yardımcı Ekipmanlar ise aşağıdadır:
Buhar Üretim Ünitesi Monopomp Fıçı Kaldırma (Opsiyonel) Transfer Bunkeri (Opsiyonel) Pastörizatör Tüneli (Opsiyonel) Pastörizatör Otoklavı (Opsiyonel) Biber Hattı İçin Turbo Elek (Opsiyonel) Shrink Makinesi (Opsiyonel) Palet Streçleme Makinesi (Opsiyonel) Su Arıtma Ünitesi (Opsiyonel) Soğutma Kulesi (Opsiyonel)
Üretim Kapasitesi Salça fabrikaları Temmuz, Ağustos, Eylül, Ekim aylarında olmak üzere bölgeye göre yılda 90 – 120 gün çalışmaktadır. Ağustos ayı sonunda domates gelişi en yüksek seviyeye ulaştığı için, gelen hammaddenin tamamı hiç bekletilmeden işlenmelidir. Tesisin üretim kapasitesi; günde 24 saat (üç vardiya) üzerinden 50 (En düşük kapasite seçimidir.) ton hammadde işleyebilecek şekilde seçilmiştir. Tesisin bir sezonda 120 gün çalışacağı varsayılmıştır. Buna göre; işlenecek hammadde miktarı; 50x120=6000 ton aralığındadır. Ortalama olarak 5,6 kg domatesten 1 kg. domates salçası elde edilebildiğine göre, Ortalama olarak 4 kg biberden 1 kg. biber salçası elde edilebildiğine göre, 600.000 / 5,6 = 107.140 kg/yıl yani tesiste yaklaşık 107 ton domates salçası elde edilecektir. 600.000 / 4 = 150.000 kg/yıl yani tesiste yaklaşık 150 ton biber salçası elde edilecektir.
Domates ve Biber Salçası Proje Rehberi Bölüm 3
Mali Değerlendirme
Salça üretim tesisi 5000 m² arazi üzerine toplam 1500 m² kapalı alan olarak inşa edilecektir. Arsa, etüd ve proje, inşaat, makina ve teçhizat, taşıma ve sigorta, montaj, işletmeye alma vb. gibi giderlerden oluşan sabit yatırım tablosu sağ taraftadadır.
Yıllık Giderler
Tesiste; tam kapasitede hammadde olarak 600 ton hammadde kullanılacaktır. Ayrıca, yardımcı madde olarak tuz kullanılacaktır.
1. Hammadde Giderleri |
2. Yardımcı Maddeler Giderleri |
3. Yakıt, Su, Elektrik Giderleri |
4. Personel ve İşçilik Giderleri |
5. Bakım ve Onarım Giderleri |
6. İşletme Malzemesi Giderleri |
7. Genel Giderler |
8. Amortismanlar |
9. Finansman Giderleri |
10. Pazarlama ve Satış Giderleri |
11. Ambalajlama ve Paketleme Giderleri |
Finans Tablosu
Son olarak yan tarafta genel finans tablosu yer almaktadır. Kendi kurmak istediğiniz tesis finans değerlerinden sonra makine finans değeri için bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Yatırımın Geri Dönüş Süresi
Yatırımın geri dönüş süresi, yatırım kendini amorti etme süresinin bir göstergesidir. Toplam yatırım tutarının, vergi sonrası kâr ile amortisman tutarının toplamına bölünmesiyle elde edilir. Ortalama Yatırımın Geri Dönüş Süresi= 3 yıl Yani yatırım, kendini 3 yılın sonunda amorti etmiş olacaktır.
Sizler için hazırlamış olduğumuz Salça Fabrikası Kurmak İstiyorum Rehberi Bitti. Umarım siz değerli ziyaretçilerimiz için faydalı olmuştur. Bu rehber sonunda salça fabrikası kurmak için gerekli bilgilerin yeterliliğini kazanmış durumdasınız. Makine teklifi ve daha detaylı fizibilite çalışması için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Son olarak püf noktalardan bahsetmek gerekirse en az yatırım kapasitesi günlük 50 ton hammadde işleme olmalıdır. Makine ve ekipmanlar seçilirken ileride yaşanacak kapasite artırımına uygun şekilde seçilmelidir. Çünkü kendi finansını ortalama 3 yıl içerisinde amorti eden bir yatırım kısa sürede kapasite olarak büyümek isteyecektir. Şuan için ülkemizdeki salça tesislerinden, kalite standartlarını yakalamış olan tüm fabrikalar her yıl neredeyse en az %10 kapasite artırımına gitmektedir.
Teklif Formuna Ulaşmak İçin Tıklayınız
Teklif detaylarını belirleyebilir, istediğiniz niteliklere göre salça fabrikası danışmanlık teklifi alabilirsiniz.
Salça Fabrikası Kurmak İstiyorum.
Salça fabrikası kurmak istiyorum diyen değerli ziyaretçilerimize salça fabrikası kurmak istiyorum adında bir rehber hazırlamış bulunuyoruz. Umarım sizler için yararlı olur. Salça fabrikasında kullanılan makinelerin fiyatlarını öğrenebilirsiniz.